Torra majs

Torra majs

Torra majs

Majs är ett spannmål som odlades av indianer för ungefär sju millennier sedan i det geografiska området som är Mexiko idag. Dess odling ledde till att majsplanten spriddes över hela Nord-, Central- och Sydamerika. Det blev en del av de “tre systrarna”, av odlade grödor som många infödda stammar antog: Majsstången i fältet skulle klättra av strängbönor som planterades nära den, och breda blad squash skulle också planteras för att skugga området runt båda cornstalk och bönorna, för att avskräcka odlingen av ogräs. Ofta sattes huvuden och innervärden av fisk i marken av infödda innan de tre systrarna planterades så att marken skulle bli mer bördig.

Majs, när den äts rå, kommer att ge konsumenten diarré. När detta lärt sig tenderade konsumenterna att laga mat majs, och de infödda lärde sig att parchera det. Först separerade de kärnorna från kolven i moget majs. Sedan gjorde de eld och tillät träet att bli heta kol. Med hjälp av ett kokkärl (liknande en stekpanna idag) kokade de lite animaliskt fett tills det skapade en olja (vi skulle använda matolja idag). Därefter tillsatte de ett tunt lager majskärnor och rörde om dem med en skog med skog medan de gick över de heta kolarna. När kärnorna var gyllenbruna (inte svärtade) flyttade de dem till en sval behållare där de kanske hade tillsatt salt och blandat det för att få salt på allt det skogskornade majs. Eftersom denna tillagningsmetod bara tillät små mängder majs att plockas åt gången, var det troligtvis ett företag under hela dagen att ha ett överflöd av parched majs.

Parched majs kan förvaras för användning på regniga dagar då det inte kunde finnas någon eldstad. Det kunde lätt fås när vuxna eller barn var hungriga. Det gav en färdig bärbar matkälla när de infödda reste för att jaga, raida andra stammar, eller när hela stammen flyttade till fräschare fält på senvinter, vilket de ofta gjorde för att de förstod att repetitiva säsongsplantningar av grödor skulle tappa näringsämnen i jorden. Så de skulle lämna för att låta marken växa brack (återgå till ett naturligt tillstånd).

Intressant nog träffade infödda stammar i hela Amerika fördrag med andra stammar och ansåg vissa vara antingen fiender eller källor till saker de ville ta. När européerna anlände såg de flesta inte till att vara fiender eller studerades för att de var så annorlunda. I många fall hjälpte infödda européerna att inkludera att visa dem hur man planterar de tre systrarna. Konflikter inträffade så småningom när en stam lämnade det land de ockuperade, och européerna flyttade sedan till det braka landet. Många år senare skulle stammen återvända till landet och helt enkelt sätta upp läger och använda fälten runt de hemlandskapande européerna. Européerna tenderade att bli upprörda över att indianerna återvände till land som de betraktade som övergivna och därför “begåvade” till dem. Således härleddes termen “indisk givare“.

The file

مساعدة اكبر عدد من الناس في معرفة الاخبار بشكل دائم في ظل عدم القدرة على الترجمة لكثير من الناس فقط لاغير طبعا في ثلاث لغات الانكليزية السويدية العربية Helping the largest number of people to know the news permanently in light of the inability to translate for many people only, of course, in three languages ​​English Swedish Arabic

Leave a Reply